Hofplein op de schop

Bij de naam “Hofplein” denken sommige mensen aan een plekje op het Monopolyspeelbord. Maar de meeste Rotterdamse fietsers denken aan een rotonde met verkeerslichten waar je moet wachten op de tram of een stroom stinkende auto’s. Als het aan de gemeente ligt, komt daar verandering in. Ieder wordt uitgenodigd mee te denken.

Hofplein

Denk mee over het nieuwe Hofplein

Wat betreft de gemeente Rotterdam gaat er wat veranderen. Binnen een aantal jaren ondergaat het Hofplein een metamorfose: van stenen verkeersrotonde naar groen stadsplein.

Als gebruiker van het Hofplein worden we uitgenodigd om mee te denken met de ontwerpers.  Voor meer informatie en ideeën van wethouder Bokhove, klik hier.
De Rotterdamse afdeling van de Fietsersbond zal proberen om de belangen van fietsers te behartigen in overleg met ambtenaren van de gemeente. Maar voor individuele fietsers is hier de mogelijkheid om duidelijk te maken hoe het zou moeten worden.

Hoe kun je meedenken?

Meld je hier aan voor een van de online Fonteingesprekken op

  • woensdag 17 februari, van 19.30 tot 20.30 uur
  • dinsdag 9 maart, van 19.30 tot 20.30 uur
  • donderdag 11 maart, van 19.30 tot 20.30 uur
  • voor direct omwonenden en ondernemers rondom het Hofplein worden aparte ‘fonteingesprekken’ georganiseerd op dinsdag 2 en donderdag 4 maart. Zij ontvangen hierover persoonlijk bericht.

Kijk op de pagina Hofplein en denk mee!