Critical mass bike ride Rotterdam gestopt!

In 2018 hebben we elke laatste vrijdag van de maand samen met andere bezorgde Rotterdammers een fietstocht door Rotterdam georganiseerd, voor schonere lucht en meer ruimte voor de fiets. We willen dat de gemeente Rotterdam de fiets serieus neemt en in haar beleid de fiets op de 1e plaats zet. Eind december bleek o.a. dat het enthousiasme bij de organisatoren en de deelnemers aan het afnemen was. Daarom zijn we (voorlopig) gestopt met het houden van deze fietstochten (CMBrr). We hopen met de komst van een nieuw college van B&W dat Rotterdam vooral een fietsstad wordt. En wie weet, komen we in een volgend jaar weer terug met de Critical Mass Bike ride of met een grote fietsmob!

We willen dat de gemeente Rotterdam de fiets serieus neemt en in haar beleid de fiets op de 1e plaats zet en aandacht heeft voor comfortabel, gezond en veilig fietsen. Op 1 juli 2017 organiseerde we samen met Milieudefensie, Adem In Rotterdam, B.O.O.G. en andere betrokken organisaties een fietsmob om de gemeente te wijzen op de effecten van een slechte luchtkwaliteit, onveilige infrastructuur en het ontbreken van fietspaden. In 2018 organiseerde we samen met de Critical mass movement Rotterdam elke laatste vrijdag van de maand een fietstocht door het centrum van de stad, een Critical Mass Bike ride Rotterdam (CMBrr). Tijdens deze fietstocht was het de bedoeling dat iedere fietser zo opvallend mogelijk aanwezig was, bijvoorbeeld met een felgekleurd hesje al dan niet met een pakkende en gepaste tekst. Ook kon men zich laten horen door de fietsbel te gebruiken of een toeter. Nu het in het najaar wat vroeger donker wordt, willen we tijdelijk even stoppen met de CMBrr.

Zoals op het routekaartje hieronder te zien is, fietsten we voornamelijk door straten die best wat fietsvriendelijker zouden mogen en waar verbetering van de luchtkwaliteit noodzakelijk is! Met het autoluw of autovrij maken van grote delen van de binnenstad zou Rotterdam het voor fietsers al een heel stuk aangenamer kunnen maken.

Centrum cijfers.indd

Informatie: [email protected]