Vrijwilligers gezocht voor verkeersveiligheid op het fietspad

Gevaarlijke-oversteek-in-Putten.-Ruben-Schipper-Fotografie-690×366

Op verzoek van de gemeente inventariseren we de veiligheid van de infrastructuur op het primaire fietsnetwerk in Rotterdam. Om deze inventarisatie verder te brengen zoeken we vrijwilligers die ons willen helpen om de gegevens over het netwerk te verzamelen. Wat je precies gaat doen lees je hier

Wat ga je dan doen? Je fietst (of wandelt) een stuk op het primaire fietsnetwerk, waarbij je inventariseert hoe het er uit ziet. Denk daarbij aan de vraag of er een fietspad is, maar ook of er tegels liggen of asfalt, of er een stoeprand is die te hoog is, of paaltjes op het fietspad staan, kortom kenmerken die voor fietsers kunnen leiden tot minder veiligheid. Vervolgens voer je deze gegevens in op de kaart van de Fietsersbond Routeplanner.

Waarom doen we dit? Zoals gezegd heeft de gemeente ons gevraagd om dit te inventariseren. Zij willen hiermee zorgen dat ze de verkeersveiligheid voor fietsers in Rotterdam verder kunnen verbeteren. Als Fietsersbond heeft het voor ons als neveneffect dat de gegevens van onze routeplanner weer beter worden en dat we in onze routeplanner dus nog betere routeadviezen zullen geven aan de fietsers.

Zin om mee te helpen? Neem dan contact op met [email protected] en we helpen je verder. Ook is het mogelijk om je direct als vrijwilliger van de Routeplanner aan te melden op https://routeplanner.fietsersbond.nl/pagina/word-vrijwilliger . Je wordt dan ook direct gekoppeld aan een hulpvrijwilliger die je kan helpen bij wat er nodig is.

Bij voldoende belangstelling zullen we hiernaast nog een webinar organiseren om jullie mee te nemen in dit project.

Categorieën