Fietsverlichtingsactie Rozenburg

Aanstaande zaterdag 12 november is er een fietsverlichtingsactie in Rozenburg. Raadhuisplein van 11:00 – 16:00.

Rozenburgers Laat Je Zien!

Vlak voor de Herfstvakantie verscheen er een bericht met een probleem waar we gezamenlijk wat aan kunnen doen.

Het probleem dat voor ons ligt, is van alle jaren: het niet voeren van fietsverlichting in het donker.

Zeker in de donkere winterdagen, met slechte weersomstandigheden en een donkere jas aan, ben je dan onzichtbaar voor het overige verkeer.

Mensen van alle leeftijden, maar vooral de kinderen en jongeren rijden te vaak zonder verlichting in het donker. De verlichting is niet aanwezig, de batterijen zijn leeg of het wordt simpelweg niet aangezet. Vaak wordt er gedacht dat je zonder licht best veilig bent zolang je zelf maar goed oplet. Echter wordt vergeten dat die auto veel sneller bij je is, dan je kunt reageren.

De oplossing is simpel: Licht aan! Laat je zien!

Op verzoek van de bewoners van Rozenburg start de Fietsersbond deze week de actie ‘Laat je zien’ in Rozenburg. Alle vier de basisscholen zullen in de klassen aandacht besteden aan het belang van fietsverlichting. Meer dan 1000 leerlingen kunnen vervolgens hun ouders weer uitleggen waarom dat belangrijk is.

De vrijwilligers van de Fietsersbond Rotterdam+Regio reageerden direct enthousiast om een extra actie te houden en zo Rozenburg goed te verlichten. Onze fietsverlichtingsman, Dik van Houwelingen, staat wederom op de rode loper om samen met de vrijwilligers fietsverlichting op orde te maken.

Wij staan op zaterdag 12 november 2022 met een tent op het Raadhuisplein van 11:00 – 16:00 uur

Daar geven wij voorlichting over fietsverlichting en de Fietsersbond, stellen mensen in de gelegenheid hun fietsverlichting te laten controleren, en kunnen zo nodig de verlichting te repareren.

Ook komt er een fietsdocent van Fietsschool010 dus kan je nog niet zo goed fietsen? Kom dan langs, hij gaat graag met jou aan de slag om het fietsen helemaal onder de knie te krijgen!

Fietsen jullie zaterdag langs?

https://rotterdam.fietsersbond.nl/

Categorieën