27-05-2022

Zwerfietsen langs de oevers van de Maas

Fietstocht op zondag 12 juni

De Fietsersbond en Zwerfie Rotterdam organiseren op zondag 12 juni voor de tweede keer een Zwerfietstocht in Rotterdam. Een verrassende tocht van ongeveer 14 kilometer start bij het pleintje van de Maassilo (Maashaven Zuidzijde 2).

zwerffie-rotterdam2

Zwerfietsen combineert fietsen met het opruimen van zwerfafval onderweg.

Tijdens een aantal korte stops maken deelnemers een stukje van de Maasoever schoon en staan we stil bij de fietsroute die we hebben afgelegd. Zwerfafvalgids Ivo Rodermans vertelt anekdotes en wetenswaardigheden over zwerfafval en Leon Erkelens van de Fietsersbond informeert deelnemers over heikele en verbeterde verkeerssituaties langs de route.

De route start om 12.00 uur en gaat over de zuidelijke én noordelijke oever van de Maas. Het programma duurt tot maximaal 16.00 uur en eindigt op het Eiland van Brienenoord. Deelname is gratis. Aanmelden voor de fietstocht is wenselijk en kan door een mailtje te sturen naar [email protected]

Categorieën