Première Rotterdam Fietst op 3 juni

Scherm­afbeelding 2024-02-12 om 16.15.37

De Fietsersbond Rotterdam+Regio vindt dat een goede stad een stad is waar alle kinderen veilig naar school, sport en hun vriendinnen en vrienden kunnen fietsen. De fiets moet voor ieder kind vrijheid en plezier betekenen. Om kinderen hiervan bewust te maken hebben we een nieuwe film ontwikkeld. Hier lees je er meer over 

Het bestuur van Rotterdam werkt al jaren aan het verbeteren van de veiligheid voor fietsers. Met het toepassen van het STOMP principe in al haar beleid (Stappen, Trappen, Openbaar vervoer, Mobiliteit als een Service, Deel of privé auto) begint er in Rotterdam veel te veranderen. Extreme veranderingen als in Parijs waar sinds 1990 54% minder auto’s in de stad zijn en 1.000% meer fietsers, zien we nog niet in Rotterdam. Maar nu de 30km/u wegen en schoolstraten in de stad worden uitgebreid, zal de toename van het fietsgebruik ook toenemen, is de verwachting. Echter zijn we er nog lang niet!

Waarom deze film?

Om de Rotterdamse kinderen, hun ouders en grootouders bewust te maken van de voordelen van fietsen, bedacht de Fietsersbond Rotterdam+Regio dat het goed zou zijn om Rotterdamse kinderen zelf aan het woord te laten in een film. Niet alleen zij, maar ook wethouder Vincent Karremans, de fietsmakelaar van de Fietsbank Selma Acar, José Besselink mobiliteit expert en Willem-Frederik Metzelaar de voorzitter van de Fietsersbond Rotterdam+Regio. Zo laten we samen zien hoe we fietsen in Rotterdam steeds meer een zetje in de rug geven en hopen we meer kinderen te enthousiasmeren om vaker de fiets te pakken.

De Fietsersbond Rotterdam+Regio vroeg de bekende fietsdocumentaire makers Gertjan Hulster en Arne Gielen (Why we Cycle, Together we Cycle) om de documentaire te maken. En dat hebben zij gedaan!  

De film heet ‘Rotterdam Fietst’. De 18 minuten durende film gaat op 3 juni in Rotterdam  in première. De plaats en tijd worden binnenkort aan de leden bekend gemaakt, maar het wordt sowieso een feest!

Categorieën