Mobiliteitsgroep Schiedam zoekt vrijwilligers

FietsLicht

Mobiliteitsgroep Schiedam West zet zich in voor goede fietsvoorzieningen, deelmobiliteit en het in stand houden van goed openbaar vervoer. Dit doen ze op verschillende manieren. Lees hier hoe en wat jij kunt doen om helpen.

In Schiedam West ontbreekt een fietsenmaker. In dit gebied zijn er veel bovenwoningen, waardoor er fietsen op straat staan. Door weersinvloeden en vandalisme zijn er flink wat fietswrakken of fietsen met gebreken bij. Daar wil Paul Klunder wat aan gaan doen.

De mobiliteitsgroep wil een fietsenwerkplaats starten waar vrijwilligers eens in de maand op een zaterdagmorgen wijkbewoners helpen om hun fietsen te repareren. Zo kunnen Schiedammers snel weer fietsen. De reparaties worden uitgevoerd in de berging van Stichting fietsenstallingen Schiedam West. Daar kunnen twee fietsen tegelijkertijd gerepareerd worden.

Om dit initiatief verder te ontwikkelen zijn ze op zoek naar meer vrijwilligers. Wanneer je hier als vrijwilliger aan mee wilt werken, neem dan contact op met Paul Klunder via [email protected].

Categorieën