Verslag van een succesvolle fietsverlichtingsactie

485d4a24-a43f-46b3-a5b9-8537fabc6263

Afgelopen vrijdag vond de laatste van een reeks fietsverlichtingsacties vanuit de Fietsersbond plaats, in samenwerking met de Gemeente Rotterdam op de Coolsingel.  Hoe dat ging? Dat lees je hier

De Coolsingel was een doorslaand succes! Dit is de plek voor een Fietsverlichtingsactie aldus Stephan Poelsma, de net aangetreden communicatie en marketingman van het bestuur van de Fietsersbond Rotterdam+Regio.

Samen met de gemeente Rotterdam en Rotterdam Centrum trok de Fietsersbond Rotterdam+Regio op om de laatste van 5 fietsverlichtingsacties uit te voeren. Van 16:45 tot 20:15 was het aanbod van fietsen zonder licht zo groot dat de 5 vrijwilligers van de Fietsersbond het nauwelijks aankonden. “De voorraden koplampen begon aardig te slinken”, aldus Dik van Houwelingen. De ‘lampjesman’ omdat hij trouw een gele trui vol fietslampjes draagt bij deze acties. Samen met de rode loper en de Fietsersbond tent de uitnodiging voor veel fietsers om even langs te komen voor verlichting, bandenspanning of gewoon een praatje.

“Wat een leuke en succesvolle actie! En indrukwekkend hoe hard de Fietsersbond heeft doorgewerkt om kapotte fietslampjes te repareren en ook de klanten van de winkels in het Centrum heeft geholpen om veilig te fietsen.”, Pauline Buurma is er als directeur Rotterdam Centrum natuurlijk ook bij! En om de feestvreugde te versterken heeft zij de ‘pietenband’ meegenomen.

Ondertussen is Thorsten Willemstein van de Gemeente Rotterdam alweer fietsers aan het lubben: “uw licht doet het niet, hier gratis reparaties!”. Thorsten blij met de samenwerking en fietslampen die gemonteerd worden, of uitgedeeld.

Zo haalde wij gezamenlijk een dikke honderd fietsers naar te tent.

“Gelukkig hadden de meeste fietsers wel goede verlichting! Ik ben hartstikke trots op Rotterdam, haar fietsers jong, oud, mannen en vrouwen. En natuurlijk onze vrijwilligers die bij -2 gewoon doorklusten. Zo als we gezamenlijk de schouders hieronder gezet hebben. Wijkraad Cool Scheepvaartkwartier Stadsdriehoek mag niet onvermeld blijven. Door hun inzet zijn er tientallen fietsers op de actie afgekomen. Dank aan de Gemeente en de winkeliers van het centrum (Rotterdam Centrum). Zonder hen was het niet zo’n succes geworden”, zo sluit Willem-Fredrik Metzelaar deze koude, maar leuke avond af. Volgend jaar weer!

Categorieën