Help de Give a Bike Foundation

Crowdfund-Keilewerf-12-7-2023

Op Woensdag 28 Juni ontvingen de eigenaren van de Give A Bike Foundation het tragische bericht dat de Keilewerf 1 in brand stond. Hoewel vrijwel alles verloren is gegaan, willen ze weer doorgaan met hun projecten. Hier lees je meer over wat ze doen en hoe u kunt helpen

Wat is de Give a Bike Foundation?
Give a Bike Foundation zat sinds December 2016 op deze unieke locatie, en is een centrum geworden voor sociale fietsprojecten en een gemeenschap van fiets liefhebbers en monteurs in training. Hier kun je leren over wat ze doen en hoe ze te werk gaan.

De gevolgen van de brand
Hoewel het pand volledig verloren is gegaan hebben ze 80 gedoneerde fietsen kunnen redden uit de brand, omdat deze gelukkig buiten het gebouw opgeslagen stonden. Verder zijn ze al hun gereedschap, reserve fiets onderdelen en marketing materiaal kwijt. Ze willen de draad echter weer oppakken voor een nieuwe Give a Bike workshop en verder kunnen gaan met de herbestemming van fietsen voor sociale projecten in Nederland en in het buitenland.

Hoe kunnen leden van de Fietsersbond helpen?
Allereerst kan dit met gereedschap. Heeft u fiets gereedschap (of gereedschapskisten) heeft die u wilt doneren, of fiets onderdelen (binnenbanden, buitenbanden, wielen), fietsherstelzuilen, fietspompen, slijptollen, of andere materialen die handig kunnen zijn in de workshop? Dan accepteren ze deze materialen graag. Hiervoor kunt u contact met ze opnemen en zullen ze proberen een afhaal afspraak in te plannen (+31618849795).
Daarnaast zijn er zijn aardig wat mensen met suggesties gekomen voor een locatie waar ze een tijdelijke werkplaats kunnen opzetten in Rotterdam. Ze denken dat ze een oplossing hebben gevonden, maar als u nog meer ideeën heeft, aarzel dan niet om deze met ze te delen (+31618849795), aangezien dit hun eerste prioriteit is.

Helpen via crowdfunding
De Give a Bike Foundation heeft een crowdfunding pagina opgestart om geld in te zamelen dat volledig wordt geïnvesteerd in een nieuwe werkplek. Bezoek de Keilewerf website (www.keilewerf.nl) en mocht u wat kunnen missen, overweeg dan om te doneren aan de crowdfunding acties als u dit kunt.
De Give a Bike Foundation bedankt jullie allemaal enorm veel voor alle steun die ze de afgelopen periode hebben gekregen en hoopt snel weer aan de slag te kunnen!

Categorieën