Fietsverlichtingsactie Blaak groot succes

De jaarlijkse fietsverlichtingsacties van de Fietsersbond Rotterdam+Regio zijn effectief

IMG_6050

Als U de rode loper met fietsafbeelding en de man met gele trui vol fietslichtjes ziet, dan weet u het meteen: dit is de fietsverlichtingsactie van de Fietsersbond Rotterdam+Regio.

Drijvende kracht achter deze jaarlijks terugkerende acties is Dik van Houwelingen: De Rotterdamse Fietsverlichtingsman. Jaarlijks doet hij minstens drie zaterdagen op drie verschillende locaties de Fietsverlichtingsactie: Barendrecht, Ridderkerk en Rotterdam. Dit jaar komen daar bij Rozenburg, Centrum in samenwerking met Organisatie Rotterdam Centrum en een actie bij het Centraal Station samen met de gemeente.

De actie afgelopen zaterdag bij NS station Blaak was weer een groot succes. Mensen reageren verbaasd als ze er achter komen dat de 10 vrijwilligers van de Fietsersbond Rotterdam+Regio gratis hun fietsverlichting controleren, repareren of vervangen! En dan ook nog even de banden op spanning brengen. En wij moeten niet onvermeld laten dat wij heel blij waren met de hulp van Very Italian Pizza voor het lenen van hun tafels!

Dik van Houwelingen: “het zijn lange dagen van 11:00 tot 16:00 uur. Maar geeft veel voldoening. En wij bezorgen de mensen veel plezier en … een veilige fiets. Want daar gaat het om. Dat de mensen veilig met goede verlichting ’s avonds de straat op gaan!”.

Wij hopen de Rozenburgers te zien op 12 november.

IMG_6055

Categorieën