Groeifiets, een bedrijf met een (fiets)missie!

Volgende week staat Meike op het podium van R’damse Nieuwe met Groeifiets. Een Rotterdamse met een missie. Wij interviewden haar. 

Meike Lansberg

Interview met Meike Lansbergen, initiator Groeifiets.

In de kantine van een groot verzekeringsbedrijf kwamen twee collega’s op een hele logische als slimme gedachte: “ieder kind een passende fiets”. Beiden ouders van twee kinderen. Meike met haar partner en kinderen in Rotterdam en Remko met zijn gezin in Haarlem. Zo ontstaat nu bijna 3 jaar geleden het idee voor Groeifiets, het kinderfietsabonnement.

Kinderen groeien en heel veel dingen die kinderen nodig hebben groeien niet automatisch mee. Zoals fietsen. Fietsen is heel goed voor kinderen. Fietsen betekent bewegen en super alert zijn tegelijkertijd. Een combinatie die de neurologie van het lichaam sterk verbeterd. Een geschenk waar, als je vroeg hebt leren fietsen, een mens zijn/haar/het hele leven plezier van heeft.

Veel ouders die fietsen voor hun kinderen kopen weten het: je hebt er net een gekocht en staat verbaast te kijken als die fiets eigenlijk meteen weer te klein is. Hoe snel groeien kinderen? Sneller dan je als ouder vaak hoopt. Nieuwe kleren en schoenen, langere bedden, en grotere fietsen. Bij Groeifiets sluit je een abonnement af en de fiets groeit vanzelf mee! Als je weet dat er gemiddeld 7 fietsen nodig zijn van hun 4 jaar tot hun 13e  jaar en je rekent het een beetje door, dan is een fietsabonnement helemaal geen raar idee. Sterker nog, financieel veel beter! Zeker omdat reparaties ook zijn inbegrepen.

Nou, niet helemaal vanzelf. Een seintje naar Meike en Remko en samen met hen komt er een fiets op maat zodra je die nodig hebt voor je kind of kinderen. Kijk op hun website en laat je inspireren.  Remko verzorgt vanuit Heemskerk de regio Haarlem-Alkmaar- Amsterdam, de Rotterdamse Meike de regio Rotterdam, den Haag en Gouda

https://www.groeifiets.nl/

Categorieën