Vanaf 16 augustus 2021

Fietsstadverkiezing 2022

Kun jij als jurylid stemmen over het fietsklimaat van de gemeente

Nog even en dan barst de strijd om de titel van Fietsstad 2022 weer los tussen gemeenten. En met in 2019 maar liefst 45.000 ingevulde enquêtes, is de Fietsstadverkiezing het grootste fietsonderzoek van Nederland. Voor de Fietsersbond Rotterdam+Regio biedt de enquête een uitgelezen mogelijkheid om het fietsen in Rotterdam e.o. te promoten en om een inkijkje te krijgen in hoe inwoners en doorgaande forenzen en toeristen het fietsen in de gemeente ervaren.

De enquête voor Fietsstad 2022 gaat op maandag 16 augustus 2021 live op www.fietsstad.nl en staat open t/m zondag 31 oktober. Genoeg tijd om lekker veel enquêtes ingevuld te hebben. De prijsuitreiking zal plaatsvinden op 16 juni 2022 tijdens het Nationaal Fietscongres. Dat duurt nog even maar in de tussentijd zullen we al wat feitjes weggeven. Daarnaast zullen we in de aanloop naar 16 juni de prijzen voor beste grote gemeente, middelgrote gemeente en kleine gemeente al uitreiken in de gemeente zelf!

MoederDochter_1600x1066 (002)

Hoe meer ingevulde enquêtes, hoe meer gegevens over fietsen in de gemeente
In de Fietsstadverkiezing zijn de fietsers “juryleden”. Hoe meer juryleden in onze gemeente aan het woord komen, hoe duidelijker het beeld wordt waar het fijn fietsen is in de gemeente (of juist niet). Hiermee kan de Fietsersbond Rotterdam+Regio zijn voordeel doen in het overleg met de gemeente. En de gemeente kan lering trekken uit genoemde knelpunten en stappen ondernemen om deze op te lossen en zo een veilige omgeving en een fijn fietsklimaat te creëren. Om de meningen van (hopelijk) duizenden fietsende inwoners en doorgaande forenzen en toeristen op de fiets kunnen de beleidsmakers van de gemeente niet heen. Denk ook aan de naderende gemeenteraadsverkiezingen.

Categorieën