Klachten

De gemeente heeft een klachtenformulier op het internet en een klachtentelefoon 14 010. 

Als Fietsersbond Rotterdam willen we het ook graag weten als jullie klachten of opmerkingen hebben. Laat dat ons hier weten!

Zowel het formulier als de telefoon zijn geschikt om meldingen over de buitenruimte door te geven. Rotterdammers weten: 14 010 is hét telefoonnummer van hun gemeente. Naast Rotterdam is dit nummer ook voor de inwoners van Schiedam, Maassluis, Lansingerland, Albrandswaard, Vlaardingen en Capelle aan den IJssel, ook het Havengebied, Hoek van Holland, Rozenburg, Hoogvliet en Pernis!

Gebruik van je mobieltje is heel gemakkelijk want je gaat gewoon naast de verdwenen tegel, de zich omhoog werkende boomstronk of die irritante asfaltribbel staan en je kunt alle detailvragen van de telefonistes (m/v) beantwoorden. Zoals: bij welk huisnummer? Bij welk lantaarnpaalnummer? In welke richting kijkt u dan? Is de fietsellende dan aan uw linker- of rechterhand? Dat zijn de vragen die je kunt verwachten, dus wees voorbereid.

Voorbeelden van klachten die je kunt doorgeven:

  • het stukje fietspad vóór die ene autohandelaar op de Pascalweg
  • die deksel van een waterput die iedere keer weer wordt losgereden
  • natuurlijk die kapotte auto-onderdelen die na een crash achteloos het fietspad op worden geveegd
  • die asfalthobbel op het fietspad aan de noordzijde van de Pleinweg pal onder het metroviaduct

Als je je telefoonnummer opgeeft dan heb je kans dat de ploegbaas je zelf belt om uitleg te vragen als ze er staan. Denk erom: die mannen beginnen vroeg. Schrijver dezes is één keer uit bed gebeld. Maar: onbetaalbaar die gasten, maak gebruik van deze service en stuk voor stuk verdwijnen je ergernissen.

Maandag t/m vrijdag 08.00 – 20.00 uur, zaterdag 09.00 – 17.00 uur, zon- en feestdagen gesloten. 

 

Let op! Alleen voor het melden van onveilige situaties (bijvoorbeeld omgewaaide bomen of olie op de weg) kunt u 14 010 ook buiten bovengenoemde tijden telefonisch bereiken.

https://concern.ir.rotterdam.nl/pkr-formulier