De Rotte over via een fietsbrug?

De wijk Nieuw Terbregge ligt ingeklemd tussen de snelweg A20, de Terbregseweg en de Rotte. Voor de meeste voorzieningen zoals (voortgezet) onderwijs en winkels moeten de bewoners naar Ommoord of Hillegersberg. Om daar te komen moeten ze de drukke Terbregseweg en/of de Irenebrug oversteken. Met name voor fietsers (ouders met kinderen, scholieren) is dat een omweg en ook gevaarlijk met het drukke (auto)verkeer.

Rotte over via een fietsbrug
Beeld-auteur: facebook.com

De beloofde fietsbrug is er nog steeds niet, maar de Irenebrug en Terbregseweg zijn wél drukker geworden.

Daarom is een aantal bewoners gestart met een petitie om de gemeente te stimuleren om ‘over de brug te komen’.
Dit zegt een bewoner in de Havenloods:
‘Niet alleen sneller maar vooral veiliger voor onze kinderen, zodat zij niet meer de drukke Irenebrug hoeven over te steken om naar Hillegersberg te gaan. Met een fietsbrug over de Rotte ter hoogte van de Linker Bergse Rottekade 218 naar de Terbregse Rechter Rottekade kunnen we snel en veilig heen en weer fietsen tussen Nieuw Terbregge en Hillegersberg, op een gezonde en verantwoorde manier.’

De Fietsersbond Rotterdam denkt dat zo’n verbinding goed past in het gemeentelijke beleid om de voetganger en fietser meer ruimte te geven.

Wil je meer weten en de petitie tekenen? Neem contact op met Hans Vollaard, bewoner van Nieuw Terbregge, [email protected].
Via onder meer facebook.com/fietsbrugrotte kun je de petitie voor de nieuwe fietsbrug ondertekenen.