Meld je nu aan

Zondag 14 mei 2023: Rotterdam Rides!

RotterdamRides

Binnenkort staat Rotterdam een dag in het teken van de fiets en jij kan er bij zijn! Georganiseerd door de Fietsalliantie (fietspartners in de stad Rotterdam) worden in heel Rotterdam fietstochten gereden.

Fietsersbond organiseert samen met Zwerfie Rotterda de Zwerfie Ride.
Zwerfietsen combineert fietsen met het opruimen van zwerfafval onderweg. Tijdens een aantal korte stops maken deelnemers een stukje van de Maasoever schoon en staan we stil bij de fietsroute die we hebben afgelegd. Zwerfafvalgids Ivo Rodermans vertelt anekdotes en wetenswaardigheden over zwerfafval en Leon Erkelens van de Fietsersbond informeert deelnemers over heikele en verbeterde verkeerssituaties langs de route.

De route start om 12.00 uur en gaat over de zuidelijke oever van de Maas. Het programma duurt tot maximaal 16.00 uur en eindigt op het Deliplein.

Deelname is gratis. Aanmelden voor de zwerfietstocht is wenselijk en kan door aanmelding op de website: https://rotterdamrides.nl/ride/zwerfie-ride/.

Alle rides komen samen bij het Deliplein waar een heus festivalterrein wordt ingericht. Op dit festivalterrein biedt Fietsschool010 (onderdeel van Fietsersbond Rotterdam) die dag gratis fietslessen aan.

Wil je meedoen aan één van de andere rides en feesten op het festivalterrein? Ga dan naar de website van de Rotterdam Rides en meld je aan.

Categorieën