23-03-2022

2e Maasvlakte: 11 km fietspad langdurig afgesloten

Snackbar en bedrijven niet meer per fiets bereikbaar

Het laatste stuk van het fietspad langs de N15 (Maasvlakteweg) en de Prinses Maximaweg op Maasvlakte 2 zal in elk geval tot december 2022 afgesloten zijn. Fietspad en weg zijn sinds 15 februari 2022 afgesloten.

De N15, Prinses Maximaweg en het fietspad lopen parallel.
Doordat alleen de N15 voor auto’s open blijft, zijn aan het einde van fietspad en wegen rondom Maasvlakte 2 de snackbar (Smikkel Inn, Poort van Europa) en de bedrijven GATE (Gas Access To Europe, de LNG terminal), MOT (Maasvlakte Oil Terminal) en de EUROMAX containerterminal niet meer per fiets bereikbaar. De snackbar met mooi uitzicht op de havenmonding wilde nog wel eens gekozen worden als omkeerpunt van een toertocht of een trainingsrit.

Dit jaar zullen langs het betreffende traject windmolens op het strand en op de dijk worden gebouwd. Het bouwverkeer gebruikt de Prinses Maximaweg en moet het fietspad kruisen om op de bouwplaatsen te komen.
De echte afsluiting is 9,5 km tussen de aansluiting van de weg om de slufter (Maasvlakteboulevard) en de brandweerkazerne, maar als je daar niet door kunt, kun je de laatste 1,5km fietspad natuurlijk niet bereiken.

Zie kaartje hieronder.

Afsluiting Maasvlakte (2)

Er is gesproken over een pendelbus, met name voor werknemers van de verschillende bedrijven, maar daar hebben we niets meer over vernomen.

Voor meer informatie: https://windparkmaasvlakte2.nl/

Categorieën