Fietsersbond Rotterdam organiseert

Zaterdag 20 november a.s. zwerfietsen langs Rotterdamse havenbekkens

De Fietsersbond en Zwerfie Rotterdam organiseren op zaterdag 20 november een Zwerfietstocht door het Havengebied van Rotterdam. Het is een verrassende tocht van ongeveer 25 kilometer onder leiding van zwerfafvalgids Ivo Rodermans.

Zwerfietsen is een nieuw fenomeen dat fietsen combineert met het opruimen van zwerfafval onderweg. De route start klokslag 12.00 uur aan de St. Jobshaven met een oversteek naar Heijplaat. De overtocht biedt een ontspannen kennismaking met het Maaswater dat ons veelvuldig zal vergezellen. Tijdens een aantal korte stops maken deelnemers een stukje van de Maasoever schoon.

Deelnemers doen onder meer het enige natuurlijke strandje in de regio aan en ruimen op in havenbekkens en op rivierkeien. De tocht is verrassend groen en biedt ook uitzicht op havens, containeroverslagbedrijven en industriegebied. De ‘Zwerfietsers’ maken kennis met wetenswaardigheden over zwerfafval en keren aan het einde van de middag voldaan en geïnspireerd terug bij het startpunt.

Deelname is gratis. Tijdens de overtocht met de Waterbus is het dragen van een mondkapje verplicht. Aanmelden voor de zwerfietstocht is noodzakelijk en kan door een mailtje te sturen naar [email protected].

 

Categorieën