Bezwaar tegen Verkeersbesluit. 12-08-2020

Wij willen geen bromfietsen op het Havenspoorpad

Reactie Fietsersbond op Verkeersbesluit zoals gepubliceerd in de Staatscourant 2020, 36534

havenspoorpad2

De gemeente wil bromfietsen toestaan op het Havenspoorpad, dat momenteel  fietspad is. Als argument hiervoor wordt o.a. aangevoerd dat de huidige praktijk al gebruik door bromfietsers laat zien en dat er tot op heden geen klachten over zijn binnengekomen?! Verder zou het voor bromfietsers een logische route zou zijn tussen Pendrecht en IJsselmonde. De Fietsersbond is het hier niet mee eens.

Huidige situatie

Het Havenspoorpad is een prachtige route tussen Pendrecht en IJsselmonde. De schoonheid en de recreatieve waarde neemt echter sterk af wanneer bromfietsen -met verbrandingsmotor- hiervan gebruik maken. De herrie en stank van deze machines stoort fietsers en voetgangers; omdat ze niet zijn toegestaan op het Havenspoorpad is de overlast in de huidige situatie nog beperkt. Lees verder op de pagina. Klik hier.

Categorieën