Bezwaar tegen Verkeersbesluit niet opgevolgd

Wij willen geen bromfietsen op het Havenspoorpad

havenspoorpad2

De gemeente Rotterdam heeft er voor gekozen bromfietsen toe te staan op het Havenspoorpad; tot voor kort was het een fietspad, dat ook veel door voetgangers en skaters werd gebruikt. Als argument voor de toelating werd o.a. aangevoerd dat de praktijk al gebruik door bromfietsers liet zien en dat er geen of nauwelijks klachten over zijn binnengekomen. Verder werd aangegeven dat het Havenspoorpad voor bromfietsers een logische route zou zijn tussen Pendrecht en IJsselmonde. De Fietsersbond was het hier niet mee eens en heeft op 12 augustus 2020 bezwaar gemaakt tegen dit verkeersbesluit.

Wat is het geval

Het Havenspoorpad is een prachtige route tussen Pendrecht en IJsselmonde. De schoonheid en de recreatieve waarde neemt echter sterk af wanneer bromfietsen -met verbrandingsmotor- hiervan gebruik maken. De herrie en stank van deze machines stoort fietsers, skaters en voetgangers; door de toename van brommers op het Havenspoorpad bestaat het risico op ongevallen en conflicten tussen de verschillende verkeersdeelnemers.  Lees verder op de pagina hoe dit afloopt. Klik hier.

Categorieën