Gaat Rotterdam de Goudse Rijweg onveiliger maken?

Ieder jaar weer meer ernstig gewonden bij fietsers!

Rotterdamse verkeersontwerpers lijken weer de fietsers te vergeten op de Goudse Rijweg. Voor zover wij kunnen zien (want de maten ontbreken op de tekeningen) lijkt er maar 1,5 meter over te blijven voor fietsstroken.

Oudere fietsers zijn weer het slachtoffer in Rotterdam.

Fietsberaad adviseert in de situatie zoals op de Goudse Rijweg voor de combinatie parkeervakken met fietsstrook een breedte van 4,2 meter. Een parkeervak van 2 meter, een schrikstrook van 0,5 meter en een fietsstrook van 1,7 meter.

/sites/default/files/images/afdelingen/rotterdam/fietstrook_breedte/Veilige-fietsstrook-langs-parkeervakken-moet-minimaal-22-meter-zijn

/sites/default/files/images/afdelingen/rotterdam/fietstrook_breedte/belangrijkst-conclusie-uit-het-onderzoek.-Maak-bij-gebrek-aan-ruimte-de-rijloper-niet-breder-dan-nodig-is-voor-een-auto-en-geef-fietsers-meer-ruimte

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *