Heeft Rotterdam een primeur? En gaat Stadsbeheer automatisch op slordig parkeren controleren?

Stadsbeheer Rotterdam heeft een gouden kans om iets aan het gevaarlijke parkeren van automobilisten te doen. Doordat auto’s deels op de fietsstroken staan moeten fietsers uitwijken naar het gevaarlijk autogedeelte van de rijweg. Dit foute en gevaarlijke parkeren brengt fietsers, groot en klein, in de verdrukking!

gevaarlijk geparkeerde auto brengt fietsers, groot en klein, in de verdrukking!

Stadsbeheer Rotterdam heeft namelijk heel bijzondere auto’s aangeschaft aldus het AD.

Gaat Stadsbeheer Rotterdam automatisch op slordig parkeren controleren?

Deze scanauto’s kunnen controleren of een auto geheel of gedeeltelijk op een fietsstrook staat. Op dit moment moeten stadswachten dit doen. Maar in een persoonlijk gesprek bij een gevaarlijk geparkeerde auto geven stadswachten aan dat ze zich hier niet van bewust zijn. Bij navraag via twitter blijkt dat Stadsbeheer de controle wil overlaten aan de ‘de handhavers’. Maar zo’n scanauto is natuurlijk veel efficienter! De Fietsersbond Rotterdam pleit ervoor dat het controleren op gevaarlijk parkeren net zo efficiënt gaat als het controleren op het betalen van parkeerbelasting. Dat de scanauto dus ook wordt ingezet bij het controleren op veilig parkeren.

Het resultaat is dat automobilisten met meer zorg parkeren en dat er meer ruimte is voor fietsers in Rotterdam.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *