G K van Hogendorpweg op de schop

 

De gemeente is van plan om na de zomer de G.K. van Hogendorpweg opnieuw in te richten. Deze weg ligt ten noorden van het Schieplein/A20 in het verlengde van de Schieweg. Voor fietsers uit Pijnacker naar het centrum van Rotterdam vervalt een gedeeld stuk met auto’s op de Overschiese Kleiweg en een vervelende kruising met diezelfde Overschiese Kleiweg / Dwarskleiweg. Tussen de Melanchtonweg/van Limburg Stirumplein en het Schieplein komt aan de westzijde een vrijliggend fietspad langs de G.K. van Hogendorpweg. Op de G.K. van Hogendorpweg mag dan 50 km/u worden gereden. Nu is dat nog 70 km/u. De fietsersbond maakt zich zorgen om de verlichting en de belijning. Dit geldt met name voor het eerste stuk vanaf het Schieplein. Verblinding van fietsers door auto’s is daar waarschijnlijk. Fietsers rijden aan de verkeerde kant van de autoweg en worden met opzet in het gezicht geschenen.

Route in maps.Google.comG K van Hogendorpweg op de schop

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *