Deelgemeente Hoogvliet sluit veilige en prettige fietsroute en stimuleert fietsers om weer in de auto te stappen

Zeer onlangs is de Digna Johannaweg naar de A15 omgeploegd. 

 

Er is nog een voetpad vrijgelaten met overhangende struiken en verschrikkelijk slecht wegdek. Omstreeks 16 mei is ook het voetpad verwijderd.

 

Dat voetpad was ook afgesloten met een hek maar een deel van dat hek is opzij gezet zodat er weer een doorgang was.

De Venkelweg is de alternatieve fietsroute voor onder andere iedereen die vanaf de Spijkenisserbrug via de Vondelingenweg naar Rotterdam wil. De Venkelweg gaat onder de Botlekbrug door. Het is daar levensgevaarlijk: er wordt aan de nieuwe Botlekbrug gewerkt, er is geen enkele fietsvoorziening, de weg is vanwege de werkzaamheden versmald en smerig, het wegdek is zeer slecht, weggebruikers hebben door pijlers en bochten geen zicht op elkaar en er is een flink hoogteverschil.

Ondanks verzet van de Fietsersbond zal de fietsverbinding via de Digna Johannaweg over de A15 vanwege de nieuwe Botlekbrug en de verbreding van de A15 uiteindelijk wel worden opgeheven. Maar, nu is dat gebeurd omdat de deelgemeente Hoogvliet zo graag verder wilde met het Bonairepark en de Heerlijkheid.

Ieder weldenkend mens had echter de verbinding via de Digna Johanna zo lang mogelijk in stand gehouden.

Mochten zich op de Venkelweg ongelukken gaan voordoen dan zal de deelgemeente Hoogvliet aansprakelijk worden gehouden.

 

Bekijk de locatie in maps.google.comafsluiting Digna Johannaweg

Categorieën

Eén reactie op “Deelgemeente Hoogvliet sluit veilige en prettige fietsroute en stimuleert fietsers om weer in de auto te stappen

  1. Nieuwe fietsverbinding door Hoogvliet
    Zo af en toe fiets ik naar het werk (Spijkenisse – Delft en v.v.) en tot nu toe deed ik dat door vanaf de Spijkenisserbrug de Herikweg te volgen tot de Digna Johannaweg, daar de A15 over te steken en dan via Vondelingenweg en Butaanweg naar de Beneluxtunnel te rijden.
    Echter, met het wegvallen van het Digna Johannaviaduct heb ik geprobeerd om bij de Digna Johannaweg rechtdoor te gaan het fietspad op naar de Constanzastraat, en vandaar door het Bonairepark naar de Aveling om alsnog de A15 over te kunnen. Helaas is dit een erg slechte verbinding. Het fietspad tussen Digna Johannaweg en Constanzastraat is small met slecht zicht en van slechte kwaliteit. Het zou de gemeente Hoogvliet sieren als ze met het wegvallen van het Digna Johannaviaduct een nieuwe goede fietsverbinding zouden maken tussen Aveling en Digna Johannaweg via het Bonairepark!
    Het alternatief is nu vanaf de Spijkenisserbrug de Groene Kruisweg volgen tot de Aveling en dan de hele Aveling volgen. Echter, dit is een smal bochtig fietspad en bij iedere rotonde in de Aveling vrees je voor je leven. Ik daar al een aantal bijna-ongelukken gehad, dus ik fiets niet graag meer langs de Aveling in de spits.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *