Fietsen in de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek. (HIS)

Fietsen in de deelgemeente Hilegersberg-Schiebroek. (HIS)

 

Rondje rond de voorplas in Hillegersberg 9 kmZelf vind ik fietsen in Hillegersberg of Schiebroek niet echt leuk, in de dorpskernen is veel autoverkeer en ook langs geparkeerde auto’s fietsen is niet mijn hobby.

Mocht u toch historisch Hillegersberg willen bezoeken, dan kunt u vanaf  treinstation Rotterdam Noord de Straatweg (fietsstrook) volgen, net voor de dorpskern van Hillegersberg,   vind u aan uw linker hand de (onlangs gerestaureerde) Hillegondakerk en een ruïne uit 1400. .

In de Bergse dorpstraat en Weissenbruchlaan bevinden zich diverse interessante winkels.

Ik zou zeggen parkeer je (goed afgesloten) fiets en bekijk e.e.a .te voet !

Weer op de fiets, volg dan de Weissenbruchlaan en Burg F H v Kempensingel, aan het eind rechtsaf de Molenlaan op en bij de Irenebrug linksaf de Rotte volgen. ( Lees verder bij * )

Fietsen rond Hillegersberg en Schiebroek is echter des te leuker, u rijdt er in het algemeen op goed geasfalteerde fietspaden.

De eerlijkheid gebied te zeggen dat dit rondje ook gedeeltelijk loopt over gebied van onze vrienden,  de buurgemeenten Lansingerland en Overschie.

Mijn aanbeveling is om vanaf de stad komend de linkeroever van de Rotte te volgen.

U rijdt dan over her Prinsenmolenpad, met prachtig uitzicht over de Rotte en de Bergsevoor-plas en langs de Prinsenmolen uit 1648.

Via het sluisje van het Boterdorpsverlaat, het buurtschap Terbregge, waar u ook nog een in bedrijf zijnde korenmolen passeert, blijft u de Rotte volgen (pas op bij de drukke kruising met de Molenlaan).

* Na +/- 1 km, bij een z.g. kippenbruggetje slaat u linksaf, naar beneden, het Lage Bergsebos in, steek de weg (Rottebandreef) over, u kunt hier rechtdoor of  rechtsaf.

Tip, in het bos bevinden zich enkele leuke uitspaningen !

Als u het bos doorkruist zorg dan dat u op de Bergweg-zuid terecht komt en weer richting Rotterdam koerst.

Bij de ANWB fietswegwijzer rechtsaf de weg oversteken (gevaarlijk punt) en u bevindt zich nu op de Wildersekade, aan het eind naar links, het fietspad parallel aan de Doenkade (N209) aanhouden.

U rijdt nu achter het Schiebroeksepark langs, pas op voor de daar loslopende Hoogland-runderen !

Na het spoorviaduct houd u richting Rotterdam aan en komt uit op de Bovendijk, u rijdt nu achter het vliegveld langs, tijd voor een picknick en wat vliegtuigspotten.

Verder de Bovendijk volgen en bij de grote kruising kunt u kiezen;  rechtdoor en via het Schieplein de stad in, of rechtsaf via de Van der Duijn van Maasdamweg richting Overschie.

 

Prettige tocht,  Bertus Hilgersom (In onderstaande bijlage zit de routebeschrijving en daarin als bijlage het het GPX bestandgemaakt met de routeplanner van de fietsersbond.)

routebeschrijving_rondje_rond_de_voorplas_in_hillegersberg.pdf

Categorieën